Spring naar inhoud

Verkiezing leden van het HB

Op de agenda van de ALV van a.s. zaterdag 29 mei staan 4 nieuwe leden voor het hoofdbestuur ter verkiezing.
Hieronder stellen zij zich graag aan u voor.
Even voorstellen: Hans Schouls ( met de ou van koud) kandidaat voorzitter HB NSPS.

Aan mij is gevraagd in een kort stukje mezelf voor te stellen. Ik ben geboren in 1953 op een boerenbedrijf in Zierikzee. Na de middelbare landbouwschool heb ik mijn studie voortgezet aan de Bosbouwschool in Velp. Daar heb ik met goed gevolg de richting cultuurtechniek afgerond. Na 4 jaar als sectie chef plantsoenen bij een gemeente te hebben gewerkt ben ik in 1980 een groenvoorzieningen bedrijf en een tuincentrum in Zevenaar begonnen. Beide bedrijven hebben zich onder invloed van een groeiende economie goed ontwikkeld. Net voor de financiële crisis in 2007 heb ik Schouls Groenverzorging B.V. verkocht en heb ik me gefocust op Groenrijk Zevenaar. Sinds 2019 is mijn dochter Sjanne mede vennoot in dit bedrijf met rond de 30 medewerkers.  Onze familie bestaat uit mijn partner Thea en een volwassen zoon (Maarten) en dochter (Sjanne). Gedurende mijn hele leven ben ik bestuurlijk actief geweest. Het gaat voor nu te ver om het allemaal de revue te laten passeren. De belangrijkste bestuurlijke taken zijn mijn voorzitterschap van de raad van toezicht bij de Rabobank ( 1996-2008) , Bestuurslid en voorzitter van de tuincentrum branche vereniging (2003-2011), Lid en voorzitter van de raad van commissarissen van Groenrijk Retail B.V. (1992-2012).
Op dit moment ben ik wederom tijdelijk voorzitter van de RVC van Groenrijk Retail B.V. Verder ben ik nog voorzitter van de Stichting Streekbeheer Rijnstromen die begrazingsbeheer uitvoert in de uiterwaarden ( meer dan 200 ha).
Sinds 1992 fok ik minipony’s, eerst in de kleur vos maar vanaf 1999 probeer ik zwart bonte pony’s te fokken wat een zware maar leuke opgave is. Ook hier ben ik al jarenlang bestuurlijk actief in het bestuur van de fokvereniging Over Betuwe. Vanaf 2009 ben ik 9 jaar voorzitter geweest van onze LAR en heb vanuit deze functie veel pony fokkers leren kennen en ook de dynamiek van ons stamboek ter harte genomen. Vanaf de zomer van 2019 ben ik betrokken bij het Hb als adviseur, mede omdat het bestuur klein was geworden. Ik zie het als een uitdaging om het bestuur weer te laten besturen op basis van goede afspraken met portefeuille houders en de kantoormanager. Daarbij moeten we op zoek naar een goede en effectieve samenwerking met de leden en de verschillende gremia binnen ons stamboek.

 

Even voorstellen: Ruud van Raak; kandidaat portefeuille Fokkerij HB NSPS

 

Ik ben 54 jaar en heb twee zonen, Pablo en Manuel van 22 en 20 en heb een relatie met Angelique.
Ik vrees dat ik voor heel veel leden geen onbekende ben.  Sinds ik uit de luiers ben, ben ik al druk met
Shetlanders en de fokkerij. Ik fok zelf sinds 1982 met dezelfde stam teruggaand op Petra van de Römer, een cream dun van 94 cm. Destijds gekregen van mijn ouders via wijlen Gerard Vaessen.  Daarvoor was ik al besmet met het virus via mijn oom die naast ons woonde. Vanaf mijn achtste bezocht ik de premiekeuring van West Brabant.
Later ben ik ondermeer bestuurslid van de fokvereniging geweest, veulencontroleur  en lid van de FTC en de Groep Werners en ook heel lang van de redactiecommissie en manifestatiecommissie.
Nu ben ik nog veilingmeester en mede-organisator van de Shetland Select Sale, organisator van de bontenkeuring (ook al weer  32 jaar) en mede-organisator van de Brabantse hengstenshow en de keuring in Chaam, mijn geboorteplaats.
Ik heb een druk leven maar wilde toch de verantwoordelijkheid nemen om via een bestuurskandidatuur een bijdrage te leveren aan ons stamboek. Eenvoudigweg omdat er mensen moeten zijn die de schouders er onder willen zetten. Ik denk dat er een goed team voor komt.
Waar sta ik voor?  Dat zijn  in elk geval vier zaken.
Inzet voor de leden, mede zorgen voor een toekomstbestendig stamboek en op mijn eigen portefeuille, die ik  indien voldoende steun, mag gaan bekleden: maximale en eenvoudige ontsluiting
van alle data die voor fokkers van belang zijn en een verdere vereenvoudiging van de regels (met name betreffende nakomelingenonderzoek).

 

 

Louisa Goossen-Edwards; kandidaat portefeuille Sport en Recreatie HB NSPS

Mijn naam is Louisa Goossen-Edwards en ik ben 34 jaar oud. Ik ben getrouwd met Jeroen en heb twee kinderen van 3 en 1 jaar oud. Ik woon al mijn hele leven in Horssen waar ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders. Ik werk al 10 jaar als assistent accountant bij een accountantskantoor waarbij ik onlangs de overstap heb gemaakt naar een kleiner kantoor in Wamel.
Mijn eerste pony was één van de shetlanders op stal bij mijn ouders. Hierna heb ik nog veel shetlanders ingereden en uitgebracht in de wedstrijdsport. Op mijn zevende ben ik begonnen met racen in het Nederlands Shetland Pony Grand National Team van mijn ouders. Hiermee ben ik op de mooiste concoursen en evenementen geweest en ook het buitenland ( Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland en Zwitserland) mocht niet ontbreken. Op onze shetlander Feddo van de Kneuterhof ben ik 1998 Europees Sportkampioen geworden. Dat was een hele bijzondere ervaring.
Toen ik eenmaal te groot werd voor de shetlanders ben ik blijven helpen in het team en op de wedstrijddagen van de shetlanders als medewerker en jurylid. Inmiddels heb ik meerdere pony’s en paarden uitgebracht in de wedstrijdsport bij de KNHS en ben ik sinds enkele jaren ook KNHS jurylid.
Het lijkt mij erg leuk om binnen het stamboek een bijdrage te kunnen leveren aan het gebruik van de shetlanders. Ik vind de shetlander een veelzijdige sportpony waar veel plezier mee te beleven is voor jong en oud. Ik hoop samen met de commissie Sport en Recreatie mooie wedstrijden voor al de disciplines te blijven aanbieden en te kijken naar wat we onze leden nog meer kunnen bieden.

 

Wie is Klaas Oudman; kandidaat penningmeester voor het HB van het NSPS

Geboren en getogen in Delfzijl in 1966 en dus bijna 55 jaar jong. Ik ben als oudste zoon een groot deel van mijn leven opgegroeid op een boerderij. Inmiddels al weer 31 jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw Marja en gezegend met twee dochters ( Danine 27, Ilse 25) en twee zonen ( Lars 26, Seth 20) en een schoonzoon( Joël 24).
In het dagelijkse leven ben ik ( al bijna 27 jaar) samen met mijn vrouw en een enthousiast team werkzaam in ons bedrijf, waarbij wij ons bezig houden met de financiële dienstverlening.
Sinds kort wonen we in Oostwold, waar we de ruimte hebben om pony’s te houden, omdat mijn ouders dit helaas niet meer konden doen. Mijn vader is ongeveer 33-34 jaar geleden gestart met het fokken van pony’s en heeft zijn enthousiasme op mij overgedragen. Ruim 4 jaar geleden zijn wij deze mooie hobby gaan voortzetten met onze eigen visie.
Visie hebben is een must, omdat het je gericht kan laten toewerken naar een doel. Ik word altijd blij van het grote plaatje en zie vaak mogelijkheden en schuw de moeilijkheden die op mijn pad komen niet.
Ik zou graag mijn enthousiasme en mijn bestuurlijke ervaring willen gebruiken om onderdeel te zijn van het HB/ NSPS. Het stamboek staat voor moeilijke keuzes. De wereld verandert in een rap tempo en daarbij moeten organisaties meebewegen. Daar waar mensen elkaar niet meer kunnen vinden hopen we met elkaar verbinding te krijgen. Het potentieel in mensen te zien en dit naar de oppervlakte te brengen. Naar elkaar willen luisteren en gezamenlijk alles naar een hoger plan kunnen en willen tillen. De huidige coronacrisis heeft ook geleerd dat sommige zaken misschien wel anders kunnen en dat dit financieel ook een positieve bijdrage kan opleveren voor de begroting. Ik zie er naar uit om mijn bijdrage te mogen leveren.