Spring naar inhoud

Dekboeken

Ter voorbereiding op het dekseizoen kunnen hengstenhouders met onderstaand formulier dekboeken aanvragen voor de dekhengsten. Aanvragen dienen bij voorkeur vóór 1 april te worden gedaan bij het stamboekkantoor.

Dekboeken van eerdere jaren kunnen elk jaar weer gebruikt worden. Houdt u rekening met het feit dat van hengsten met een beperkte deklicentie alleen de eerste 8 dekkingen geregistreerd zullen worden in het veulenboek. Overige dekkingen worden niet geaccepteerd.

Werkt u met een digitale dekadministratie en deknummers, dan mag u zelf deze nummering geven. Dit hoeft niet (meer) te worden aangevraagd via het stamboekkantoor.

Ook is het nu mogelijk om de dekkingen digitaal door te geven, dit kan via het Hengstenhoudersportaal op Mijn NSPS. Vanaf 2015 krijgt u korting wanneer de dekkingen digitaal doorgegeven worden. Mocht u vragen hebben over de werking van het Hengstenhoudersportaal kunt u altijd contact opnemen met het stamboekkantoor.

Voor de bedragen zie Tarievenlijst onder het kopje Diensten.

Verder is het van belang zo tijdig mogelijk door te geven wanneer een hengst verkocht of verhuurd is, dit formulier is te vinden bij de Downloads onder het kopje Diensten.