Spring naar inhoud

Rijpony Talenten Competitie

Jaarlijks organiseert de Commissie Sport en Recreatie van het NSPS een Nationale Rijpony Talenten Competitie. Het Rijpony Talenten Kampioenschap stelt het Stamboek in staat talentvolle dressuurpony’s te etaleren en zo ook het ras te promoten. De huldiging van de uiteindelijke Kampioenen vindt plaats tijdens de Nationale Kampioenschappen in oktober.

De Nationale competitie voor bereden Shetland pony’s met dressuur aanleg wordt in voorrondes op verschillende plaatsen gehouden. Deze data staan vermeld in de evenementen kalender.

Voor deze competitie kan ingeschreven worden met merries en ruinen die staan ingeschreven in het veulenboek of stamboek van het NSPS. De competitie is verdeeld in 2 groepen, namelijk de 4, 5 en 6 jarige pony’s en pony’s vanaf 7 jaar.
Tijdens de voorronde worden maximaal 4 combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien zoals stap, draf, galop, middendraf en wijken voor het been (alleen de oudere pony’s). Er zal daarbij tevens worden gekeken naar gedragenheid en souplesse, algemene indruk en de pony’s krijgen ook een cijfer voor het exterieur. Deze beoordeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, waarna de punten van de verschillende juryleden/trainers opgeteld worden.

Combinaties die tijdens de voorronde 65 procent of meer hebben gehaald worden uitgenodigd voor de finale. Er kan meerdere keren in een voorronde worden gestart om de benodigde 65 procent te behalen.
Om tot talent te worden uitgeroepen dient de combinatie ook in de finale minimaal 65 procent te behalen.

 

Rijpony Talent 2019 bij de 4, 5 en 6 jarige pony’s:

Haifield van de Megchelshof
Eigenaar :  Layla v.d. Watering
Fokker : C.T.M. Heuvel, Megchelen
Amazone : Layla v.d. Watering

 

Rijpony Talent 2019 bij de 7 jaar en oudere pony’s:

Deedee v. Stal Denci
Fokker en eigenaar: C. van der Putten-Koomen, Slootdorp
Amazone: Iris Glas

 

Links Haifield v.d. Megchelshof met amazone Layla v.d. Watering en Rechts Deedee v. Stal Denci met amazone Iris Glas