Spring naar inhoud

Nationale Kampioenschappen

Nadat de premiekeuringen van de 26 fokverenigingen zijn gehouden in de periode eind juli tot en met begin oktober, vinden op de 3e zaterdag in oktober de Nationale Kampioenschappen plaats. Dit wordt gehouden in Manege “De Nieuwe Heuvel”, Veenstraat 1 te Lunteren (ingang aan de Goorsteeg 25). De exacte datum kunt u vinden in de evenementenkalender en in de nieuwsberichten wordt tijdig informatie gegeven over het programma.
De kampioenschappen voor merries en ruinen zijn verdeeld in verschillende rubrieken. Net als bij de regionale premiekeuringen worden per maatcategorie (mini, klein, midden en groot) en per leeftijdscategorie (veulens, jeugd en 3 jaar e.o.) kampioenen gekozen. Deze kampioenen zullen aan het eind van de dag nog tegen elkaar strijden om uiteindelijk  algemeen kampioen veulens, jeugd en 3 jaar e.o. te worden. Alleen kampioenen van de regionale keuringen komen in aanmerking om mee te doen aan deze nationale kampioenschappen.
Tijdens deze kampioenschappen wordt ook het Nederlands kampioenschap enkelspannen voor merries en ruinen  verreden. Voorwaarden hiervoor en meer informatie hierover kunt u vinden onder het kopje Competitie enkel en tweespan.

Tevens vindt rond de middagpauze ook het nationaal kampioenschap jeugdige voorbrengers plaats, alle kampioenen van de regionale keuringen strijden tegen elkaar in 2 leeftijdscategoriën: 5 t/m 10 jaar en 11 t/m 15 jaar. Meer informatie over de jeugdige voorbrengers kunt u vinden bij Jong NSPS onder het kopje activiteiten.
Deelname aan deze kampioenskeuring is kostenloos en ook de entree is gratis. De catalogus is ter plekke verkrijgbaar bij het secretariaat.

Overzicht nationaal kampioenschap