Spring naar inhoud

Eigendomsmutatie/overschrijving

Eigendomsmutaties

In het paspoort dat bij de pony hoort, staan de fokker en een eigenaar vermeld. Het gebeurt natuurlijk regelmatig dat een pony in het bezit van iemand anders komt. Wanneer u deze wijziging administratief wilt hebben vastgelegd kan dit bij de instantie (stamboek of KNHS) die het paspoort heeft uitgegeven worden geregeld. Op de eerste pagina van het paspoort staat aan de rechterkant vermeld door wie het paspoort is uitgegeven.

Als u een pony heeft gekocht met een paspoort dat door het NSPS is uitgegeven dan kan het NSPS ervoor zorgen dat de pony op uw naam wordt overgeschreven.

 

Wat moet u hiervoor doen?

Als er achter in het paspoort een Bewijs van Inschrijving zit, is het voldoende alleen dat papier op te sturen naar het stamboekkantoor. Vermeld bij het verzenden uw naam en adresgegevens en de mededeling dat u de pony graag op uw naam wilt laten overschrijven. U ontvangt tevens een sticker met de nieuwe gegevens voor in het paspoort. Als er geen Bewijs van Inschrijving aanwezig is, dient u het gehele paspoort op te sturen. De paspoorten worden altijd per reguliere post verzonden, wilt u graag dat wij dit aangetekend aan u retourneren kunt u dit aangeven bij uw overschrijvingsaanvraag. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de aanvrager. De tarieven voor het overschrijven en het aangetekend retourneren vindt u in de Tarievenlijst onder het kopje Diensten.

 

Eigendomsmutatie dekhengst

Voor het overschrijven van dekhengsten dient er een mutatieformulier ingevuld te worden. De eigendomsmutaties van dekhengsten worden kenbaar gemaakt via het verenigingsorgaan ´De Shetland Pony´ en op onze website bij hengstenmutaties. Zo weet u altijd waar u een bepaalde dekhengst kunt vinden.

Dit formulier kunt u hier downloaden of opvragen bij het stamboekkantoor. Het ingevulde formulier moet ondertekend worden door de verkoper.

Om een dekhengst te laten overschrijven dient u altijd het Bewijs van Inschrijving op te sturen naar het stamboekkantoor, alsmede het mutatieformulier.

Bij verhuur van een dekhengst dient ook een formulier ingevuld te worden. Dit kunt u hier downloaden of u kunt het digitaal invullen en verzenden.