Spring naar inhoud

Jong NSPS commissieleden

De commissieleden van Jong NSPS zijn allemaal op verschillende manieren betrokken bij de Shetland Pony en hebben allen hun eigen redenen om zich in te zetten voor Jong NSPS. Graag stellen zij zich even voor:

Marleen Bos – Voorzitter

Ik ben geboren in 1994 en woon in Bilthoven. Al zo lang ik weet hebben wij thuis Shetland Pony’s gehad, vooral voor de sport maar ook voor de fokkerij. Toen ik ongeveer 7 jaar was ben ik begonnen om verschillende pony’s onder het zadel te rijden en toen ik daarvoor te groot werd ben ik overgegaan op het aangespannen rijden en het werken aan de lange teugel. Op dit moment doe ik dat nog steeds met veel plezier. Met Jong NSPS hoop ik steeds meer jongeren enthousiast te krijgen voor de Shetland pony en te laten zien hoeveel plezier je met deze pony’s kunt hebben!

 

Tessa Weertsfoto voorstellen Tessa

Geboren in 1994 en woonachtig in Epe (Gelderland). Op mijn 15e ben ik via school stage gaan lopen bij fokkerij Stal de Groenkamp. En op m’n 16e kocht ik mijn eerste eigen Shetland pony, genaamd Chrisjan van ’t Roanerveld en 2 jaar later ook zijn volle broer Dani van de Iemakker. Ik heb de pony’s zelf beleerd voor de wagen en rijd nu heerlijk recreatief met ze, en af en toe een wedstrijdje. Mijn drijfveer is dat ik mij graag wil inzetten voor Jong NSPS om leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd, en vooral jongeren enthousiast te maken met de veelzijdigheid van de Shetland pony!

 

 

Lara Davidsfoto Lara Davids

Geboren in 1995 en woonachtig in Nieuwkoop. Sinds 2007 ben ik in het bezit van 2 super shetlander merries, Rosa en Vivian. De droom om een eigen “paard” te hebben was uitgekomen, ookal zijn ze klein (88 cm).
In het begin heb ik er nog heel even op gereden, maar eigenlijk was ik al te groot. Toen moest ik wat anders verzinnen en toen heb ik ze beleerd voor de wagen. Sinds 2015 rij ik officiële wedstrijden en sinds dat jaar ben ik ook lid van het stamboek geworden.
Ik hoop door middel van Jong NSPS heel veel kinderen en jongeren enthousiast te maken, want shetlanders zijn gewoon super beestjes en alleskunners!

Michael van Dijk

Ik ben Michael van Dijk, geboren in 1995 en woonachtig in Emmerich Rhein (Duitsland). Ik ben in contact gekomen met shetlanders toen ik mijn vriendin leerde kennen. Door haar ben ik zelf ook zo nu en dan eens  gaan rijden met de shetlanders van mijn vriendin en tot mijn verbazing was dit super leuk. Na hier en daar een keer helpen op bijvoorbeeld de Promotiedag  en de Hengstenkeuring toch maar besloten om te kijken of ik lid kon worden in de commissie van het jong NSPS. En dit was mogelijk waardoor ik nu ook een van de mensen ben die zich graag inzet voor het jong NSPS en de jeugd graag betrekt bij deze leuke diertjes.

Nienke Muller

Mijn naam is Nienke Muller. Ik ben geboren in 1998 en woonachtig in Groenekan. Op dit moment doe ik een opleiding tot patissier. Vanaf kleins af aan hebben wij al grote en middenmaat zwarte shetlanders thuis voor de fokkerij. Vroeger heb ik leren rijden op onze eigen shetlanders, maar daar werd ik op een gegeven moment te groot voor. Daarom hebben we nu thuis ook een haflinger waar ik graag lange bosritten mee maak. Vooral het voorjaar vind ik leuk, omdat dan de veulens geboren worden. Verder vind ik het leuk om met onze eigen pony’s naar de keuring te gaan, en naar andere keuringen te kijken. Met Jong NSPS wil ik me inzetten om leuke evenementen te organiseren en daarmee ook andere jongeren enthousiast te maken voor de shetland liefhebberij.

Linda Blaak

Geboren in 1996 te Rotterdam. Mijn woonadres is in Mijnsheerenland ( Zuid-Holland ). Ik heb een fulltime baan in de wijkverpleging. Wij hebben al jarenlang een pony fokkerij, Stal de Blakerweide. We fokken verschillende maten en kleuren en proberen elk jaar de kwaliteit te verbeteren. Elk jaar ben ik actief bij het voorbrengen van pony’s op verschillende locaties. Door onderdeel uit te maken van het Jong NSPS hoop ik jongeren enthousiast te maken om met shetlanders veel plezier te beleven . Over het hele jaar verspreid zijn er keuringen en een promotiedag, gericht op de jongeren. Ik hoop jullie daar allemaal te zien!