Spring naar inhoud

Jong NSPS commissieleden

De commissieleden van Jong NSPS zijn allemaal op verschillende manieren betrokken bij de Shetland Pony en hebben allen hun eigen redenen om zich in te zetten voor Jong NSPS. Graag stellen zij zich even voor:

 

 

 

Petra de Jong

Petra de Jong

Mijn naam is Petra de Jong, 18 jaar en ik woon in Noord-Brabant. Sinds kort maak ik deel uit van de commissie van het Jong NSPS. Samen met ons gezin zijn we al jaren actief in het gebruik en de fokkerij. Vanaf 2017 ben ik actief met diverse pony’s aan de lange teugel. In 2022 heb ik samen met Frederiek van de Peerhoeve het Nederlands Kampioen Lange Teugel binnengehaald en in 2023 het Nederlands Kampioenschap Agility. Samen met onze pony’s proberen we

 

zo veel mogelijk plezier te maken en alleen maar leuke dingen te doen. Pret met je Shet, zoals ik dat noem!

Vanaf 2014 ben ik actief deelnemer geweest aan de activiteiten van het Jong NSPS. Deze activiteiten waren altijd erg leuk en leerzaam, met als hoogtepunt elk jaar de Jong NSPS Promotie dag met het verkleed feest. Nu ik zelf volwassen ben en deel uitmaak van de commissie, is mijn belangrijkste doel om ervoor te zorgen dat de jeugd van het Nederlands Shetland Pony Stamboek net zulke onvergetelijke ervaringen heeft als ik heb gehad. De toekomst van het Shetlanderstamboek begint natuurlijk met de enthousiaste jeugd.

 

Simone Dijkstra

 

 

Simone Dijkstra

Mijn naam is Simone Dijkstra, 24 jaar, kom uit Friesland en ik zit bij de commissie van het Jong NSPS!  Ik heb zelf 3 leuke shetlanders waarmee ik ieder jaar op keuring ga, veulentjes mee fok en af en toe mee ga mennen. Mijn eerste shetlander Karessa v. Stal de Toekomst heb ik inmiddels alweer  jaar. Van haar heb ik 2 mooie nakomelingen. Olana v. Stal Ligika en Pim v. Stal Ligika. Binnen de commissie van het Jong NSPS vind ik het vooral leuk dat je je creativiteit kwijt kan en nieuwe ideeën kunt bedenken voor de jeugd. De jeugd is natuurlijk de toekomst!

Thomas Lap

Thomas Lap

 

 

 

Mijn naam is Thomas Lap, 17 jaar en kom uit Groningen. Samen met mijn familie hebben wij 9 Shetlandpony’s waar wij mee tuigen. Zelf heb ik nog geen eigen shetlandpony maar met de 9 pony’s van mijn familie heb ik genoeg te doen! Door mijn passie voor de pony’s ben ik bij het Jong NSPS terecht gekomen en nu mag ik ook deelnemen aan de commissie van het Jong NSPS, ontzettend leuk! Het bedenken en organiseren van (nieuwe) evenementen voor de jeugd vind ik het leukste, ik kijk er dan ook erg naar uit om leuke evenementen neer te zetten voor de leden van Jong NSPS! Hopelijk snel tot ziens bij een van onze evenementen!