Spring naar inhoud

Jong NSPS commissieleden

De commissieleden van Jong NSPS zijn allemaal op verschillende manieren betrokken bij de Shetland Pony en hebben allen hun eigen redenen om zich in te zetten voor Jong NSPS. Graag stellen zij zich even voor:

Wim van Wijk – Voorzitter

Geboren in 1994 en woonachtig in Meeuwen (N-BR). Thuis hebben wij al jarenlang een Shetland pony fokkerij. Mijn opa en oma zijn ermee begonnen en ik ben via mijn ouders ook interesse voor de fokkerij gaan krijgen. Ik heb al verschillende jaren onze Shetland pony’s op keuringen voorgebracht, van de regionale keuringen tot het Nederlands Kampioenschap. Dit doe ik altijd met veel plezier en enthousiasme, waarbij ik elke keer weer dingen leer. Door mij in te zetten voor het Jong NSPS hoop ik dat er nog meer jongeren enthousiasme krijgen voor deze fantastische dieren.

Fleur van Empelen

Mijn naam is Fleur van Empelen, ik ben geboren in 1994 en studeer diergeneeskunde in Utrecht. Vanaf mijn 8ste heb ik een sportregister merrie, Pukkie. Ik heb veel disciplines met haar gedaan. Van rijden onder het zadel, agility en springen aan de hand tot lange teugel en bij de KNHS dressuur en vaardigheid mennen. Nu ik aan het studeren ben staan alle bezigheden op een lager pitje maar ik heb nog elk weekend veel plezier met haar. De shetlander vind ik dan ook een heel veelzijdig ras, dat niet alleen maar een grasmaaier is, maar zeker ook mee kan lopen in de sport, zowel met kleine kinderen als de moeilijkere oefeningen. Door onderdeel uit te maken van Jong NSPS hoop ik ook anderen enthousiast te maken voor deze kleine sportieve pony’s

 

Marleen Bos

Ik ben geboren in 1994 en woon in Groenekan. Al zo lang ik weet hebben wij thuis Shetland Pony’s, vooral voor de sport maar ook voor de fokkerij. Toen ik ongeveer 7 jaar was ben ik begonnen om verschillende pony’s onder het zadel te rijden, toen ik daarvoor te groot werd ben ik overgegaan op het aangespannen rijden en het werken aan de lange teugel. Op dit moment doe ik dat nog steeds met veel plezier. Met Jong NSPS hoop ik steeds meer jongeren enthousiast te krijgen voor de Shetland pony en te laten zien hoeveel plezier je met deze pony’s kunt hebben!

 

 

 

Lisa Bonlisa Xaviera v st Langelo FK5F0618

Geboren in 1992 en woonachtig in Kudelstaart (Noord-Holland). Ik ben werkzaam als verzorger/beheerder van een grote Shetlandponystal in Hoofddorp, mijn taken beperken zich niet alleen tot de verzorging maar ook het keuringsklaar maken, het voorbrengen van de pony’s op keuringen en het mede bepalen van het fokbeleid. Wat voor de meeste mensen een hobby is, is mijn fulltime baan. Voordat ik begon bij Stal Valkenhof had ik niets met Shetlander pony’s, nu kan ik inmiddels niet meer zonder! Het is elke dag weer met een lach de wei in. Toen ik benaderd werd voor Jong NSPS met de vraag of ik deel van de commissie wilde uitmaken was dit voor mij ook de doorslag om, ja, te zeggen. Het is juist heel leuk jongeren te laten zien hoe je op verschillende manieren van de Shetland pony kunt genieten.

 

 

Tessa Weertsfoto voorstellen Tessa

Geboren in 1994 en woonachtig in Epe (Gelderland). Op mijn 15e ben ik via school stage gaan lopen bij fokkerij Stal de Groenkamp. En op m’n 16e kocht ik mijn eerste eigen Shetland pony, genaamd Chrisjan van ’t Roanerveld en 2 jaar later ook zijn volle broer Dani van de Iemakker. Ik heb de pony’s zelf beleerd voor de wagen en rijd nu heerlijk recreatief met ze, en af en toe een wedstrijdje. Mijn drijfveer is dat ik mij graag wil inzetten voor Jong NSPS om leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd, en vooral jongeren enthousiast te maken met de veelzijdigheid van de Shetland pony!

 

 

 

Joëlle Berghuisfoto Joelle

Ik woon in Oldebroek en ben in 1997 geboren. Bij toeval kwam ik op de eerste promotiedag van Jong NSPS en werd daar zo enthousiast dat er al snel een grote maat Shetland Pony kwam. Ik heb eerst onder het zadel gereden en inmiddels trainen wij voor dressuur- en vaardigheidswedstrijden. Mijn enthousiasme wil ik graag doorgeven om meer jongeren voor de Shetland Pony te interesseren. Als zij te groot geworden zijn om er op te rijden zijn er nog zoveel meer leuke gebruiksmogelijkheden van de Shetland Pony om mee verder te gaan.

 

Lara Davidsfoto Lara Davids

Geboren in 1995 en woonachtig in Nieuwkoop. Sinds 2007 ben ik in het bezit van 2 super shetlander merries, Rosa en Vivian. De droom om een eigen “paard” te hebben was uitgekomen, ookal zijn ze klein (88 cm).
In het begin heb ik er nog heel even op gereden, maar eigenlijk was ik al te groot. Toen moest ik wat anders verzinnen en toen heb ik ze beleerd voor de wagen. Sinds 2015 rij ik officiële wedstrijden en sinds dat jaar ben ik ook lid van het stamboek geworden.
Ik hoop door middel van Jong NSPS heel veel kinderen en jongeren enthousiast te maken, want shetlanders zijn gewoon super beestjes en alleskunners!

 

Laura Kramp Laura Kramp

Ik ben geboren in 1999 en woon op dit moment in Valburg. Van kinds af ben ik opgegroeid in de hengstenhouderij die wij thuis hebben. Iets wat mij echt interesseert en wat ik in de toekomst ook wil gaan overnemen. Ik volg dan ook de opleiding dier- en veehouderij op de HAS in Den Bosch. Wij hebben thuis al heel wat jaren een shetlandfokkerij. Vooral het fokken van een mooie pony met ras uitstraling en goede bewegingen is een doel voor mij. Het keuringsklaar maken van pony’s en het voorbrengen van pony’s is ook iets wat ik super leuk vind. Toen ik gevraagd werd om bij het bestuur van het Jong NSPS te komen was ik gelijk al enthousiast! Er zijn niet veel jongeren die op latere leeftijd door gaan in de shetlandfokkerij. Ik hoop dat we met Jong NSPS kinderen enthousiast kunnen maken om door te gaan met het fokken van Shetlanders.