Spring naar inhoud

Paard 2016 Hardenberg

logo-paard-grijs gekniptEvenementenhal Hardenberg is van 26 februari tot en met 5 maart het decor van een pony- en paardenspektakel. Een concours met verschillende competities, spannende rubrieken voor jonge ruiters, paarden en natuurlijk de grote prijs. Sport wordt afgewisseld met een uitgebreide beurs en aansprekend entertainment. Hoogtepunten zijn het springen zonder zadel en een clinic van een landelijke topruiter. En de traditionele tuigpaardenavond is terug van weggeweest. Sport en entertainment, daar draait het om tijdens PAARD 2016. Het pony- en paardensportevenement van Noordoost-Nederland.

​                                                                      PONY en PAARD? Nieuw dit jaar is dat het eerste weekend van PAARD 2016 volledig in het teken staat van de ponysport. De jongste generatie ruitersporters verschijnt in diverse rubrieken in de ring. Van de klasse B tot en met ZZ. Daarnaast wordt er gestreden in selectiewedstrijden van KNHS jeugdcompetitie en KNHS-Hartog Lucerne Tropy. Op zondag zijn de finales het klapstuk. Tijdens het ponyweekend is er een uitgebreid showprogramma en op de beursvloer zijn er winkeltjes speciaal voor ponyruiters.

​ ​Vanaf maandag 29 februari verschijnen de paarden aan de start. De landelijke wedstrijden en rubrieken voor jonge paarden worden op zaterdag 5 maart afgesloten met finales in de hoogste klassen en de grote prijs om de Rabobank Trophy. Sport wordt afgewisseld met entertainment. Zo zijn er vanaf het eind van de week diverse shows, zoals het springen zonder zadel, de Future Guys geven acte de présence en ook dit jaar staan de tuigpaardenavond en sixbar op het programma. De winkels op de beursvloer zijn vanaf donderdag 3 maart geopend.

Het stamboek zal tijdens het ponyweekend aanwezig zijn met de PR wagen en op zaterdagavond zal er worden deelgenomen aan het rassendefilé. De kampioen merrie van 2015, de kampioen van de Hengstenkeuring 2016 en de kampioen enkelspan Merries en Ruinen 2015 zullen acte de presence geven.

Meer informatie over Paard 2016 kunt u vinden op www.paardhardenberg.nl