Spring naar inhoud

ABOP-proeven 18 november 2023

Op zaterdag 18 november organiseert de Commissie Sport & Recreatie ABOP. De ABOP vindt 1x per jaar plaats, op de 3e zaterdag van november. De locatie is deze keer Stal Groenendaal in Bunschoten. De proeven zullen in de middag verreden worden.

Doel ABOP

Het doel van de ABOP (Algemeen Bruikbaarheids Onderzoek Paarden en pony’s) is het onderzoeken van de natuurlijke aanleg van de pony. Het onderzoek kan zowel onder het zadel als aangespannen plaats vinden.

Een ABOP A of ABOP AA certificaat is één van de benodigde voorwaarden om in aanmerking te komen voor het PRESTATIE, ELITE of KEUR predicaat. Daarnaast draagt een ABOP A of ABOP AA certificaat bij aan het STER predicaat voor de ouders.

De ABOP zal, onafhankelijk van het aantal deelnemers, altijd doorgang vinden.

Inschrijven

Indien u wilt deelnemen aan deze ABOP kunt u zich tot uiterlijk 1 november 2023 aanmelden bij de Commissie Sport & Recreatie  via e-mail: wedstrijd.nsps@gmail.com. Bij opgave dient u de naam en het levensnummer van de pony, de contactgegevens van de eigenaar en de rijder en het type proef (onder het zadel of aangespannen) te vermelden.

Het inschrijfgeld voor een ABOP proef bedraagt € 32,75 per pony. Eigenaren welke met meerdere pony’s deelnemen op dezelfde dag ontvangen een korting op het inschrijfgeld. Bij 2 pony’s bedraagt het inschrijfgeld € 29,75 per pony, bij 3 of meer pony’s € 26,25 per pony.

Meer informatie over de ABOP-proeven is te vinden op de website van het stamboek, onder de kop ‘Sport & Recreatie’ en dan ‘ABOP’.