Spring naar inhoud

Nieuw kampioenschap tijdens Hengstenkeuring premiekeuringsdagen

In samenspraak met het HB, heeft de PR Commissie van het NSPS een nieuwe kampioenskeuring in het leven geroepen, namelijk de verkiezing van de hengst met de beste draf. Met deze kampioenskeuring hopen wij een nieuwe impuls te kunnen geven aan onze hengstenkeuring. Daarnaast vervangt dit kampioenschap het kampioenschap voor de dekhengsten in enkelspan, omdat hiervoor helaas geen deelnemers zijn aangemeld.

 

Tijdens de premiekeuringsdagen op 5 en 6 januari a.s. worden hengsten met een selectielicentie op zowel vrijdag als zaterdag, door een jury uitgenodigd om deel te nemen en te strijden om voornoemde titel.

In 2018 is het mogelijk om uw hengst, wanneer deze is uitgenodigd, aan de hand te laten zien. Vanaf 2019 echter, zullen ook hengsten aan de lange lijnen getoond mogen worden.

 

Er zal worden gewerkt met een applausmeter en naast de kampioen, gekozen door de jury, zal er dan ook een publiekskampioen zijn.

Voor de kampioen, gekozen door de jury, is door de PR Commissie een geldprijs ter beschikking gesteld.

Voor de kampioen, gekozen door u als publiek, is een statiedeken beschikbaar, aangeboden door PR Commissie en Ponywebwinkel.nl

 

Namens het HB en de PR Commissie nodigen wij u allen van harte uit om uw favoriete hengst in januari te komen aanmoedigen!