Spring naar inhoud

Informatie manifestatie

Op 27, 28 en 29 juli a.s. vieren we het 80-jarig jubileum van het Nederlands Shetland Pony Stamboek met een grootse Jubileummanifestatie in Ermelo.

De terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum laten die dagen de Shetland Pony in al zijn facetten zien. Er zijn shows, spring-, dressuur- en andere wedstrijden, keuringsrubrieken, gezellige stands in het strodorp en bovenal Shetland Pony’s, heel veel Shetland Pony’s. In alle kleuren en maten zijn ze te aanschouwen.

Het belooft een feest te worden voor iedereen die de Shetland Pony in Nederland een warm hart toedraagt. Fokkers, liefhebbers, gebruikers, kinderen, jeugdigen, volwassenen: iedereen is in Ermelo aanwezig. Ook uit het buitenland verwachten we vele belangstellenden voor onze Shetland Pony’s. Kortom: een manifestatie waarbij je aanwezig geweest móet zijn!

Het programma omvat in hoofdlijnen:

Donderdag 27 juli vanaf 18.30 uur:

Gezellige openingsavond voor alle leden van het NSPS en overige belangstellenden. Het bestuur van het NSPS viert hier haar verjaardagsfeestje op bescheiden schaal met onder meer een terugblik op 80 jaar Shetland Pony’s in Nederland. Tijdens een aantal shownummers wordt teruggekeken op hoe het vroeger ging, maar ook gelijk vooruitgekeken naar de toekomst. Ook zal de spiksplinternieuwe Pr-wagen van het stamboek op deze avond worden gepresenteerd.

Vrijdag 28 juli vanaf 09.00 uur:

Vrijdag is de dag van de wedstrijden en de keuringen. Op het ruime terrein van het NHC te Ermelo zijn vele ringen uitgezet, waarin tegelijkertijd allerlei wedstrijdvormen plaatsvinden. Onder het zadel, aan de hand, aangespannen en aan de lange teugel, op vele manieren binden Shetlandliefhebbers de onderlinge strijd aan om de hoogste eer die slechts eens in de vijf jaar behaald kan worden: winnen op de jubileummanifestatie.

Naast het wedstrijdterrein zijn ook drie keuringsbanen uitgezet waarin juryleden uit binnen- en buitenland de Shetlanders in exterieurrubrieken zullen keuren. Naar verwachting zullen vele honderden pony’s in alle maten en kleuren zich aan het oordeel van de jury onderwerpen.

Zaterdag 29 juli vanaf 09.30 uur:

Zaterdag is de dag van de kampioenschappen en de showrubrieken. We starten met de exterieurkeuring van de hengsten. Verder komen alle rubriekswinnaars van de exterieurkeuringen van vrijdag nu terug in de hoofdring. Zij strijden om de diverse kampioenschappen van jeugd, mini, klein, midden en grote maat.

Verder staan er een keur van spectaculaire en hartverwarmende shownummers op het programma. Er wordt geracet met Shetlanders, hengsten laten zich aan de fiets zien, er zijn aangespannen shownummers en ook is er een show met Jesse Drent en Eva Roemaat van Nalanta. Zij laten hun adembenemende inspanningen met vrijheidsdressuur zien.

De manifestatie wordt afgesloten met de spectaculaire strijd om de gebruikstitels en het concours rijden en het kiezen van de Manifestatiekampioen uit alle deelnemers aan de exterieurrubrieken.