Spring naar inhoud

Hengstenkeuring 2022 en corona-regels

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdagavond 12 november 19.00 uur en de daar aangekondigde aanscherping van de coronamaatregelen hebben we ons moeten beraden op de mogelijkheden voor het door laten gaan van onze hengstenkeuring.
Zoals eerder aangekondigd was hiervoor overleg nodig met manege Bartels en gemeente Raalte. Door de gemeente wordt de manege in Mariënheem gezien als een sportlocatie waar wedstrijden worden gehouden. De manege wordt niet in hoofddoel gezien als een evenementenlocatie. Daarmee gelden voor onze hengstenkeuring de regels zoals die van toepassing zijn voor sportwedstrijden, deze zijn kort samengevat als volgt:

  • Wedstrijden gaan door (dus ook de hengstenkeuring)
  • Coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen ouder dan 18 jaar, we zijn een binnensportlocatie. We gaan dit met professionele beveiligers controleren aan de toegangsdeur.
  • Bij sporten is GEEN publiek aanwezig, dit geldt voor zowel de amateursport als ook de professionele sport en dus ook voor onze hengstenkeuring.
  • Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bij enkele andere stamboeken is het op dit moment nog zo dat daar wel publiek aanwezig mag zijn bij hun hengstenkeuringen. Deze stamboeken organiseren hun keuringen in een evenementenlocatie en vallen daarmee onder het protocol voor evenementen.

In goed overleg met zowel de hengstenjury alsmede een afvaardiging van de Bond van Hengstenhouders is er ook besloten om de keuring te organiseren op de geplande twee dagen in december en wel volgens een strak tijdschema. Voor de januari keuring zullen we ons wederom moeten beraden naar aanleiding van de dan geldende protocollen.

Wie mag er dan WEL aanwezig zijn? Deelnemers aan de wedstrijd en benodigde officials. De eigenaren van jonge hengsten krijgen daarom twee toegangskaarten per hengst voor de dag waarop de hengst verwacht wordt. Heeft u als eigenaar het voorbrengen van uw hengst uitbesteedt, dan zult u samen de toegangskaarten moeten verdelen.

Zoals eerder aangekondigd komt er een livestream van onze hengstenkeuring. Dit jaar zullen er kosten aan verbonden zijn: voor €15,- krijgt u vier dagen toegang, inclusief een digitale catalogus voor december én januari.  Hoe in te loggen voor deze livestream en hoe te betalen wordt vanaf volgende week op deze website gepubliceerd.

Let op, deze digitale catalogus kunt u niet printen of delen, mocht u een papieren versie willen kunt u deze bestellen bij het stamboekkantoor. De kosten hiervoor zijn €10,- + €5,- verzendkosten.

Wij raden u aan deze op tijd te bestellen i.v.m. verwerkings/verzendtijd.

N.B. Bovenstaande is onder voorbehoud van evt. nieuwe coronamaatregelen van de overheid.