Spring naar inhoud

Extra dag hengstenkeuring i.v.m. Covid-maatregelen

Afgelopen vrijdagavond maakte het kabinet een aantal nieuwe maatregelen i.v.m. de bestrijding van het Corona-virus bekend. Eén van de belangrijkste daarvan, voor ons, was de avondsluiting. Deze maatregel houdt in dat er een sluitingstijd geldt voor alle locaties en evenementen vanaf 17.00 uur.

Op maandag hebben we overleg gevoerd met onder andere De Koepel Fokkerij, Manege Bartels, gemeente Raalte, KWPN en KFPS. Daaruit is gebleken dat we niet voor uitzondering op deze maatregel, zoals die bijvoorbeeld geldt voor topsportactiviteiten, in aanmerking komen. Dus moeten we tijdens onze hengstenkeuringsdagen in december uiterlijk om 17.00 uur de manege verlaten.

Maandagavond is de organisatiecommissie van de hengstenkeuring bij elkaar geweest. In overleg met een afvaardiging van het bestuur van de bond van hengstenhouders en het juryteam heeft de commissie besloten om de jonge hengstenkeuring in december over drie dagen verspreid te houden. Het hoofdbestuur van het NSPS heeft dit besluit overgenomen. Daarbij wordt het systeem toegepast, zoals dat vorig jaar gebruikt is. Dus met tijdsblokken voor de verschillende inzenders/voorbrengers. Op donderdag 9 en vrijdag 10 december zullen de veterinaire inspecties en de eerste bezichtigingen plaatsvinden. Op zaterdag 11 december worden alle daarvoor aangewezen hengsten in de tweede en derde bezichtiging verwacht. De exterieurbeoordelingen beginnen elke dag om 08.30 uur.

Er is een schema opgesteld met tijdstippen waarop de hengsten in Mariënheem worden verwacht. Hierbij wordt, net zoals vorig jaar, rekening gehouden met de voorbrengers. Dit schema vind u in onderstaande link.

Nieuwe tijdsplanning jonge hengstenkeuring